
Antiinflammatorisk mayonnaise
Mange af os tror, at mayonnaise er usundt og fedende, men hvis du laver denne udgave, som ovenikøbet er antiinflammatorisk, så kan du med god samvittighed spise mayonnaise.
Tilberedning: 5 min.
Mængde: ca. 2 ½ - 3 dl

Ingredienser
- 1 æggeblomme
- 2 dl god rapsolie eller olivenolie
- 1 tsk. sennep
- 3 spsk. friskpresset citronsaft
- 1 tsk. eddike
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Pisk æg, sennep, citronsaft, salt og peber godt sammen
- Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo´en piskes indtil olien er optaget i blandingen
OBS – Bliver mayonnaisen for tyk undervejs kan du piske nogle dråber vand eller eddike i
Psst – vidste du, at de fleste færdiglavede mayonnaiser er lavet på tidselolie, som indeholder omega-6 fedtsyrer? For meget indtagelse af omega-6 fedtsyrer kan øge risikoen for en række sygdomme samt depression.
Olier med meget omega 6, som du skal spise mindre af:
- Tidselolie
- Vindruekerneolie
- Solsikkeolie
- Sojaoli
- Majsolie
- Græskarkerneolie
- Sesamolie
Olier, du skal spise meget mere af:
- Olivenolie
- Rapsolie
- Olie fra hampefrø
Gram pr. portion
Energi i kcal
Protein i gram
Kulhydrat i gram
Fedt i gram
Kostfibre i gram
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]