
Blomkålsalat med granatæble og andre lækre grøntsager
Dette er en virkelig lækker salat, der både indeholder sprøde og bløde elementer. Det er en salat som skaber succes hver gang. Den kan spises alene eller som tilbehør til både kød, kylling eller fisk.
Tilberedning: 20 min.
Mængde: 4 prs.

Ingredienser
Salat:
- 1 lille blomkål
- ½ granatæble (kernerne)
- 1 lille forårsløg (kun toppen, det grønne)
- 1 håndfuld persille
- 1 klase stenfri vindruer (ca. 1 stor håndfuld uden stilke)
- ½ bundt friske asparges
Dressing:
- 1 1/2 dl cremefraiche 9%
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- 1 ½ tsk. hvidvinseddike
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Salat:
- Skær blomkålen meget fint (brug evt. en blender/elektrisk hakker)
- Tag kernerne ud af granatæblet (fyld en skål med vand og pil kernerne ud deri, da det ikke sviner så meget – husk også at fjerne den hvide skal)
- Hak persillen groft, halver vindruerne og skær asparges og forårsløg i mundrette stykker
- Bland det hele sammen
Dressing:
- Vend alle ingredienserne sammen og server den til salaten eller hæld den i salaten med det samme
Gram pr. portion
155
Energi i kcal
77
Protein i gram
3,2
Kulhydrat i gram
7,7
Fedt i gram
3,2
Kostfibre i gram
2,5
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]