Brunch, kalorieinddelt

Brunch

Ingredienser

1 person ca. 350 kcal på nedenstående retter

Lille brunch med grøn smoothie, røget laks på rugbrød, blødkogt æg og skyr yoghurt

  • 50 g skyllet spinat • 1 stort grønt æble (160 g)
  • 1 skive røget laks, Bådmand (25 g)
  • 1 tynd skive rugbrød, Lagkagehuset (25 g)
  • 1 dl skyr yoghurt, hindbær/granatæble, 0,2 %, Cheasy, Arla (100 g)
  • 1 mellem æg (50 g)
  • 1 mellem klase vindruer (60 g)

Fremgangsmåde:

  1. Blend spinat og æble sammen til ønsket konsistens.
  2. Kog ægget i ca. 6 min.
  3. Kom røget laks og eventuelt det kogte æg oven på skiven med rugbrød.
  4. Servér rugbrød sammen med skyr, smoothie og en klase vindruer.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
470 347 22 40 8,6 7,6

Lille tærte med svampe og hytteost og tomatsalsa. Rugbrød med kylling og lille frugtsalat

  • 2 mellem æg (100 g i alt)
  • 1 spsk. hytteost, 1,5 %, Cheasy, Arla
  • 3 champignon
  • 2 spsk. spinat, hakket, frost (18 g)
  • 1 tsk. olivenolie (4,5 g)
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 lille tomat (40 g)
  • 2 skiver rød peberfrugt (20 g)
  • ½ tsk. chili, frisk, rød, hakket
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 tynd skive rugbrød, Lagkagehuset (25 g)
  • 2 skiver kylling classic, Pålækker, Tulip (18 g)
  • 1 tsk. Philadelphia, ekstra light (5 g)
  • 25 g blåbær
  • 25 g jordbær
  • 30 g grønne vindruer

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og hytteost sammen.
  2. Skær champignon som ønsket og vend det ned i æggemassen med den optøede spinat samt ½ presset hvidløg. Smag til med salt og peber (brug gerne mindre salt end hvad der står i opskriften).
  3. Smør en lille ovnfast form med halvdelen af olivenolien og kom massen i. Massen bages i ovnen ved varmluft på 200 grader i ca. 15 min.
  4. Skær tomat og peberfrugt i tern samt basilikum i tynde strimler. Vend det sammen med resten af hvidløget, chili og olivenolie i en skål.
  5. Skær jordbær og vindruer som ønsket og vend det sammen med blåbær. 6. Servér den færdige tærte sammen med tomatsalsa, en skive rugbrød med kyllingepålæg og Philadelphia samt en lille frugtsalat.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
354 351 23 25 16 5,9

Ymer med brombær og fiber havregryn, spejlæg med kalkunbacon samt et glas vand

  • 1 dl ymer, 3,5%, Arla (100 g)
  • 50 g brombær
  • 30 g fiber havregryn, øko, Urtekram
  • 1 tsk. ahornsirup, øko, Urtekram
  • 3 skiver kalkunbacon (30 g)
  • 1 medium æg (50 gram)

Fremgangsmåde:

  1. Steg bacon på en tør pande eller i ovnen på 200 grader til det er sprødt.
  2. Steg ægget som spejlæg.
  3. Drys ymer med havregryn og brombær, og hæld derefter ahornsirup over.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
282 346 25 27 14 6,7

Fitness brunch – proteinpandekager, skyr med hindbær samt frugtsalat

  • 1 lille banan (60 g)
  • 2 spsk. skyr, 0,2%, Cheasy, Arla
  • 30 g havregryn, grovvalsede
  • 10 g proteinpulver, jordbær
  • 1 tsk. natron (5 g)
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kokosolie (4,5 g)
  • Skyr yoghurt, hindbær/granatæble, 0,2 %, Cheasy, Arla (80 g)
  • 25 g hindbær
  • 1 lille grapefrugt uden skræl (100 g)
  • 30 gram kiwi uden skræl

Fremgangsmåde:

  1. Mos banan og tilsæt skyr, havregryn, proteinpulver, natron og salt. Vend blåbærrene i til sidst.
  2. Steg blandingen som pandekager på svag varme i kokosolien.
  3. Drys skyr med hindbær.
  4. Skær grapefrugt og kiwi som ønsket.
  5. Servér pandekagerne sammen med skyr med hindbær og frugtsalat.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
398 350 17 49 7,6 8,4

Ristet toast med syltetøj, røræg og tomatsalat, 2 æblebåde og 1 glas æblejuice

  • 1 skive groft toastbrød, sandwichbrød (45 g)
  • 1 spsk. syltetøj, jordbær, øko, Søbogaard (30 g)
  • 2 små æg (90 g i alt)
  • 1 tsk. fløde 9% (5 g)
  • 1 tsk. Lätta (5 g)
  • 2 tsk. purløg (1 g)
  • 1 mellem tomat (80 g) • 1 tsk. balsamico eddike (5 g)
  • Salt og peber
  • 1,5 dl æblejuice (150 g)

Fremgangsmåde:

  1. Kom jordbærsyltetøj oven på en skive ristet groft toastbrød.
  2. Rør æg og fløde sammen, og smag til med salt og peber. Steges på en pande med Lätta til røræg. Drys med purløg inden servering.
  3. Skær tomat i skiver og hæld balsamico eddike over.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
436 356 15 45 12 4,7

1 person ca. 400 kcal på nedenstående retter

En croissant, skyr med crunch, tørrede tranebær og akaciehonning og to skiver galiamelon

  • 1 alm. størrelse croissant (55 g)
  • 1 dl skyr, 0,2%, vanilje, Cheasy (100 g)
  • 1 spsk. Classic Crunch, Isis (6 g)
  • 1 tsk. tørrede tranebær (2,5 g)
  • 2 tsk. akaciehonning, Jakobsens (14 g i alt)
  • 2 skiver galiamelon (130 g i alt uden skræl)
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
207 402 15 54 13 2,9

Et blødkogt æg, grovbolle med smør og frugtsalat

  • 1 blødkogt æg (50 g)
  • 1 stor grovbolle (80 g)
  • 2 tsk. Becel, smørbart (10 g i alt)
  • 1 klase vindruer (30 g)
  • 5 skiver banan (25 g)
  • 1 spsk. rosiner, Sun Maid (9 g)

Fremgangsmåde:

  1. Kog ægget i vand i ca. 6 min.
  2. Smør grovbollen med Becel.
  3. Bland vindruer, æble, banan og rosiner sammen til en frugtsalat.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
204 403 15 56 12 5,7

Røræg med tomat og agurk, kyllingebryst, ristet toastbrød og et glas friskpresset appelsinsaft

  • 2 stk. små æg (80 g i alt)
  • 1 tsk. olivenolie (4,5 g)
  • 2 x 1 stor skive kyllingebryst 3% kogt (40 g)
  • 4 små cherrytomater (20 g i alt)
  • 4 skiver agurk (28 g i alt)
  • 1 skive grovtoast (30 g)
  • 3 dl friskpresset appelsinjuice (svarer til et stort glas)

Fremgangsmåde:

  1. Skær agurk og cherrytomater som ønsket.
  2. Pisk æg sammen og steg æggemassen i olivenolie på en pand under middel-høj varme. Rør konstant til æggene har den rette konsistens, og smag til med salt og peber.
  3. Rist toastbrødet på en pande eller toastmaskine. Læg derefter kylllingebryst oven på.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
558 428 23 48 15 3,3

Knækbrød med brie og skiveost, yoghurt med blåbær, spejlæg og en kop kaffe med mælk

  • 2 skiver knækbrød, groft
  • 20 gram brieost, 45+
  • 1 skive ost, fast, 20+ (20 g)
  • 1 x ml. portion Cheasy yoghurt, 0,1%, vanilje (200 g)
  • 2 spsk. blåbær (18 g)
  • 1 mellem æg
  • 1 tsk. Lätta, original
  • 1 alm. æble (100 g)
  • 2 dl kaffe, drikkeklar (svarer til en alm. kop)
  • 2 spsk. skummetmælk
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
665 409 28 36 14 7,5

1 person ca. 450 kcal på nedenstående retter

Ristet rugbrød med avokado og hytteost. Stegte kyllingepølser og frikadelle, samt blødkogt æg. Hertil frugtsalat

  • 2 tynde skiver mørkt rugbrød (50 g i alt)
  • 50 g avocado, uden sten
  • 25 g hytteost, 1,5, Cheasy, Arla
  • 1 frikadelle, 5 %, Tulip (25 g)
  • 4 cocktailpølser, Den grønne slagter (30 g)
  • 1 tsk. Heinz ketchup, 50 % mindre sukker (6 g)
  • ’1 lille æg (40 g)
  • 1 lille banan (80 g)
  • 1 lille kiwi (50 g)

Fremgangsmåde:

  1. Kog ægget i vand i ca. 6 min.
  2. Bland hytteost og avokado sammen til en salat.
  3. Skær kiwi og banan efter ønske og bland det sammen.
  4. Rist rugbrød i en toastmaskine og varm frikadellen og pølserne på en pande.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
356 453 22 48 17 9,5

Vegetarbrunch – ristet rugbrød med humus. Bagt tomat med oliven, kartoffelsalat med rosmarin, samt frisk frugt og gulerods-/appelsinjuice

  • 1 gulerod (65 g)
  • 1 lille appelsin (120 g)
  • 10 g ingefær, frisk
  • 2 tynde skiver mørkt rugbrød (50 g)
  • 2 spsk. humus (30 g)
  • 15 g grønne oliven, Baresa
  • 1 mellem tomat (75 g)
  • 1 bagt kartoffel, gerne fra dagen før (100 g)
  • 1 stilk rosmarin
  • 70 g galiamelon
  • 1 lille grapefrugt (100 g)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Bag tomaten i ovnen i ca. 15 min., og anret den i lille skål med oliven.
  3. Blend gulerod og appelsin (uden skæl), samt ingefær i en blender. Tilsæt isterninger, hvis juicen ønskes koldere eller tyndere.
  4. Bland kartoffel med rosmarin.
  5. Skær frugten i skiver.
  6. Rist rugbrødet i toastmaskine og server med humus.

OBS: Juicen må gerne købes færdigpresset, men vær dog opmærksom på mængden af tilsat sukker.

Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
637 455 11 77 9,7 16

Yoghurt naturel med müsli, æg en cocotte med spinat, kyllingespyd, agurk og bønnesalat samt vandmelon

  • 30 g müsli, EASIS
  • ½ dl yoghurt naturel (50 g)
  • 40 g frisk helbladet spinat
  • 1 mellem tomat (75 g)
  • 125 g kyllingespyd (kan købes færdigtlavet)
  • 1 mellem æg (55 g)
  • 120 g agurk
  • 110 g kogte grønne bønner
  • 1 tsk. balsamicoeddike
  • 85 g vandmelon •
  • ’Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Skyld og hak spinaten.
  3. Skær tomaten fri for kerner og skær den i fine små stykker.
  4. Slå ægget ud i en lille ovnfast skål (5 cm i diameter), sammen med spinat, tomat, salt og peber, og hæld derefter varmt vand i halvdelen af et fad og anbring den lille skål i midten. Blandingen bages i ca. 7 min til hviden og blommen er fast.
  5. Varm kyllingespydene (gerne samtidigt med ægget)
  6. Blanchér de grønne bønnerne til de er gennemvarme, men stadig har den grønne farve.
  7. Skær agurken som ønsket og vend den sammen med de kogte (kolde) grønne bønner og balsamico.
  8. Bland müsli og yoghurt sammen.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
690 448 46 38 10 11

Yoghurt med friske hindbær, samt bolle med brie og spegepølse hertil kaffe med mælk

  • 1 croissant, Danerolles (36 g)
  • Yoghurt naturel 0,1% (150 g)
  • 8 friske hindbær (20 g i alt)
  • 1 lille portion brie, President (10 g)
  • 3 skiver bresaola (8,5 g i alt)
  • 4 skiver rød peberfrugt (40 g i alt)
  • 1 fiber krydderbolle (60 g)
  • 1 lille æble (55 g)
  • 1 spsk. Rosiner (ca. 10 g)
  • 2 dl kaffe (200 g)
  • 2 spsk. minimælk
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
618 451 21 61 11 8,4

Frugtsalat med nøddeknas, rugbrød med kylling og agurk, blødkogt æg samt friskpresset appelsinjuice

  • 100 g Cheasy vanilje yoghurt 0,1 %, Arla
  • 8 mandler (11 g)
  • 1 tsk. ahornsirup (7 g)
  • 1 lille kiwi uden skræl (50 g)
  • 40 g blåbær
  • 50 g galiamelon
  • 1 mellem æg (50 g)
  • 2 skiver kylling classic, Pålækker, Tulip (18 g)
  • 1 tynd skive fuldkornsrugbrød (25 g)
  • 10 g Philadelphia ekstra light
  • 50 g agurk
  • 2 dl friskpresset appelsinjuice (210 g)
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
621 448 22 57 13 7,1

1 person ca. 500 kcal på nedenstående retter

Pandekage med sirup, spejlæg, kalkunbacon, knækbrød med røget laks, hytteost, pesto og tomat samt kaffe

  • 1 pandekage, Coop (60 g)
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 3 skiver kalkunbacon, Den Grønne Slagter (30 g)
  • 2 tsk. Lätta, original
  • 1 mellem æg
  • 2 skive fuldkornsknækbrød, Minimum
  • 1 skive røget laks, Bådsmand (30 g)
  • 1 spsk. hytteost, 1,5%, Cheasy, Arla (15 g)
  • 1 tsk. pesto verde, Løgismose (5 g)
  • 3 cherrytomater (45 g i alt)
  • 1 krus drikkeklar kaffe (svarende til 3 dl)
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
711 507 29 44 22 5,7

Falafel, humus, røræg med purløg, grovtoast med ost og the

  • 3 falafler, øko, Nutana
  • Humus, Løgismose (25 g)
  • 2 små æg (80 g)
  • 1 tsk. olivenolie (4,5 g)
  • 1 tsk. purløg (0,9 g)
  • 1 skive grovtoast, Schulstad (30 g)
  • 1 skive ost, fast, 20+ (20 g)
  • 1 klase vindruer (30 g)
  • 1 krus the, 1 stk. tebrev
  • Salt og peber efter behov

Fremgangsmåde (røræg):

  1. Pisk de to æg sammen og tilsæt salt og peber efter behov.
  2. Æggene steges på panden i olivenolie til røræg.
  3. Drys med purløg inden servering.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
247 514 24 35 30 5

Sunde arme riddere med blåbær, skyr og banan, gulerod og agurk i stave, knækbrød med Philadelphia og tomat samt vand og the til at drikke

  • 1 mellem æg
  • 2 skiver groft toastbrød (60 g)
  • ½ dl minimælk (ca. 50 g)
  • 1 spsk. grovvalsede havregryn
  • 30 g blåbær
  • 60 g skyr naturel, 0,2 %, Levevis
  • 10 g akaciehonning, Jakobsen (ca. en stor tsk.)
  • 40 g banan i skiver
  • Knækbrød groft (11 g)
  • 1 tsk. Philadelphia (10 g)
  • 1 tsk. rapsolie
  • 3 x 1 cherrytomat (45 g)
  • 1 gulerod i stave (65 g)
  • Agurk i stave (120 g)
  • 1 krus the, 1 stk. tebrev

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og mælk sammen i en skål.
  2. Varm olien på en pande (gerne en slip let pande) og dryp brødene i æggeblandingen.
  3. Steg brødene på panden – ca. 2 min. på hver side.
  4. Hæld skyr ud over de arme riddere med honning, havregryn, blåbær og banan.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
761 503 24 66 13 9,6

1 person ca. 550 kcal på nedenstående retter

Omelet med kartoffel og skinke, røget laks med asparges samt gulrodsrugbrød med Philadelphia

  • 2 medium æg (100 g)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 60 g kartofler, gerne stegte eller lign. fra dagen i forvejen
  • ½ tsk. tørret chili eller stødt paprika (2 g)
  • ½ tsk. salt (3 g)
  • ½ tsk. peber (3 g)
  • 50 g skinke, kogt, i skiver
  • 1 tsk. olivenolie (5 g)
  • 2 skiver røget laks i skiver, Bådsmand (50 g)
  • 4 grønne asparges, kogte (52 g)
  • 1 alm. skive gulerodsrugbrød, Kohberg (45 g)
  • 2 tsk. Philadelphia light (10 g)
  • 2 dl grapefrugtjuice

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, hvidløg, chili, salt og peber sammen.
  2. Varm olien op på en pande og tilsæt æggemassen.
  3. Læg kartoflerne og skinken på, når bunden næsten er fast. Vend forsigtigt med en palet og steg den videre til den er fast.
  4. Kog asparges i letsaltet vand i ca. 2 min, og lad dem afkøle bagefter.
  5. Rul laksen rundt om de kolde asparges (hvis ønsket).
  6. Smør gulerodsrugbrødet med Philadelphia.

OBS- Erstat gerne salt med flere urter og krydderier.

Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
584 557 39 47 23 6,4

Platte med bagt laks og citron, oksespegepølse, frikadeller, comté ost, græsk yoghurt med hindbær og blåbær samt kaffe latte

  • 2 tynde skiver græskarkernerugbrød, Lagkagehuset (50 g i alt)
  • 2 frikadeller, 5%, Tulip (50 g)
  • 2 skiver okse spegepølse, øko, Hanegal (20 g i alt)
  • 20 g Philadelphia light
  • 50 g varmrøget laks, Bådsmand
  • 1 skive citron
  • 1 dl græsk yoghurt, 2%, Ateá (100 g)
  • 50 g friske hindbær
  • 40 g blåbær
  • 1 kop kaffe (1,5 dl)
  • 2 spsk. minimælk
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
570 549 42 35 25 7,1

Toast med boysenbær, røræg, skyr med hindbær/granatæble og ristede græskarkerner, pølser fra Løgismose, tomatsalat samt en lille frugtsalat

  • 1 skive groft toastbrød, sandwichbrød (45 g)
  • 1 spsk. syltetøj, boysenbær (30 g)
  • 2 små æg (80 g i alt)
  • 1 tsk. fløde 9% (5 g)
  • 1 spsk. græskarkerner (9 g)
  • 1,5 dl Cheasy skyr yoghurt, 0,2 %, hindbær/granatæble (150 g)
  • 2 brunchpølser, Løgismose (40 g)
  • 2 cherrytomater (30 g)
  • 2 stilke basilikum (5 g)
  • 10 g rødløg
  • 1 tsk. balsamicoeddike
  • 3 appelsinbåde (30 g)
  • 1 lille kiwi (50 g uden skræl)

Fremgangsmåde:

  1. Halvér tomaterne, hak rødløg og vend det hele sammen med basilikum og balsamicoeddike.
  2. Skær appelsin og kiwi som ønsket og bland det sammen til en frugtsalat.
  3. Bland æg og fløde sammen og steg det på en pande som røræg. Rør konstant til det har den rette konsistens, og smag evt. til med salt og peber.
  4. Varm pølserne på en pande.
  5. Rist brødskiven på en pande eller toastmaskine og smør den med boysenbærsyltetøj.
  6. Drys skyr med græskarkerner.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
474 547 31 48 24 4,8

Fuldkornsbolle med laks og smilende æg, knækbrød med hytteost og agurk samt appelsinjuice med hindbær og ingefær

  • 1 fuldkornsbolle, Levebrød, Schulstad
  • 1 rugknækbrød
  • 25 g hytteost, 1,5 %, Cheasy, Arla
  • 50 g agurk
  • 50 g røget laks
  • 1 stort æg (60 g)
  • 1 spsk. dilddressing, Bähncke
  • 1,5 dl friskpresset appelsinjuice
  • 50 g hindbær
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 tsk. akaciehonning, Jakobsens

Fremgangsmåde:

  1. Put ægget i kogende vand i ca. 10 min fra vandet koger.
  2. Skær fuldkornsbollen igennem og læg laks, æg, dilddressing og agurk i skiver på.
  3. Blend hindbær og ingefær med limesaft og honning. Tilsæt derefter appelsinjuice og blend yderligere.
Gram pr. portion Energi i kcal Protein i gram Kulhydrat i gram Fedt i gram Kostfibre i gram
515 555 33 70 14 11

 

Fremgangsmåde

Gram pr. portion

Energi i kcal

Protein i gram

Kulhydrat i gram

Fedt i gram

Kostfibre i gram

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk