
Butternutsquashsuppe i fornemt selskab
En dejlig suppe, der samtidig er antiinflammatorisk og super sund.
Tilberedning: ca. 30 - 45 min.
Mængde: 4-6 prs.

Ingredienser
Suppen:
- 400 gram butternutsquash (nettovægt – dvs. minus skal og kerner)
- 100 gram blomkål
- 60 gram persillerod
- 100 gram gulerødder (2 ml. størrelse)
- 1 porrer (ca. 100 gram)
- 1 kvist rosmarin (koges med i ca. 10 min.)
- 1 kvist timian (koges med i ca. 10 min.)
- 10 dl. Hønsebouillon*
Topping på suppen:
- 100 gram grønkål
- 4 spiseskefulde olie (ekstra jumfruolivenolie)
- Smag til med 1 – 1 1/2 limefrugt eller citron samt salt, peber og muskatnød
Hønsebouillon (den mest smagfulde måde)
- 1 kylling (1600 gram)
- Vand
- Suppevisk af:
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 knodselleri
- 10 peberkorn
- 3-4 laurbærblade
- Salt
Hønsebouillon (den nemme måde)
- 10 dl vand og hønsekødsbouillon
Fremgangsmåde
Bullion:
- Rens og kog kyllingen med grøntsager til den er mør (ca. 45 min.)
- Si suppen, så den er ren og klar
- Pil det kogte kyllingekød fra skroget
Suppen:
- Skær blomkål groft og butternutsquash i tern
- Kom det i en gryde med 10 dl bouillon i ca. 20 min. (timian og rosmarin koges med i ca. 10 min.)
- Blend suppen til den har en passende konsistens
- Smag til med salt, peber og muskatnød
Topping til suppen:
- Hak eller blend det fintskårne og rensede grønkål
- Bland 4 spiseskefulde olie i og smag til med lime eller citron samt salt
- Anret suppen med kålolie
OBS – Der er ikke kylling i retten, men du kan gemme det og bruge kødet i en anden ret eller fryse ned til senere brug.
Gram pr. portion
??
Energi i kcal
164
Protein i gram
3,4
Kulhydrat i gram
12
Fedt i gram
10
Kostfibre i gram
5,1
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]