Butternutsquashsuppe i fornemt selskab

En dejlig suppe, der samtidig er antiinflammatorisk og super sund.

Tilberedning: ca. 30 - 45 min.

Mængde: 4-6 prs.

Ingredienser

Suppen:

  • 400 gram butternutsquash (nettovægt – dvs. minus skal og kerner)
  • 100 gram blomkål
  • 60 gram persillerod
  • 100 gram gulerødder (2 ml. størrelse)
  • 1 porrer (ca. 100 gram)
  • 1 kvist rosmarin (koges med i ca. 10 min.)
  • 1 kvist timian (koges med i ca. 10 min.)
  • 10 dl. Hønsebouillon*

Topping på suppen:

  • 100 gram grønkål
  • 4 spiseskefulde olie (ekstra jumfruolivenolie)
  • Smag til med 1 – 1 1/2 limefrugt eller citron samt salt, peber og muskatnød

Hønsebouillon (den mest smagfulde måde)

  • 1 kylling (1600 gram)
  • Vand
  • Suppevisk af:
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 knodselleri
  • 10 peberkorn
  • 3-4 laurbærblade
  • Salt

Hønsebouillon (den nemme måde)

  • 10 dl vand og hønsekødsbouillon

Fremgangsmåde

Bullion:

  1. Rens og kog kyllingen med grøntsager til den er mør (ca. 45 min.)
  2. Si suppen, så den er ren og klar
  3. Pil det kogte kyllingekød fra skroget

Suppen:

  1. Skær blomkål groft og butternutsquash i tern
  2. Kom det i en gryde med 10 dl bouillon i ca. 20 min. (timian og rosmarin koges med i ca. 10 min.)
  3. Blend suppen til den har en passende konsistens
  4. Smag til med salt, peber og muskatnød

Topping til suppen:

  1. Hak eller blend det fintskårne og rensede grønkål
  2. Bland 4 spiseskefulde olie i og smag til med lime eller citron samt salt
  3. Anret suppen med kålolie

OBS – Der er ikke kylling i retten, men du kan gemme det og bruge kødet i en anden ret eller fryse ned til senere brug.

Gram pr. portion

??

Energi i kcal

164

Protein i gram

3,4

Kulhydrat i gram

12

Fedt i gram

10

Kostfibre i gram

5,1

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk