
Fuldkornsbrød med rosmarin og olivenolie
Lækkert luftigt brød med dejlig smag af rosmarin, salt og olivenolie Spis det som tilbehør til en hovedret, en lækker salat eller server det f.eks. med et lækkert stykke røget laks MUUUMS siger jeg bare :-)
Tilberedning: ca. 1 time og 30 min. inkl. bagetid
Mængde: 20 trekanter (stk.)

Ingredienser
- 5 ½ dl lunken vand
- 15 g gær
- 15 g salt
- 400 g Tipo hvedemel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 3 spsk. olivenolie (1 spsk. er til at smøre bradepanden med og 2 spsk. ovenpå brødet)
- Lidt groft salt ovenpå brødet (inden den bages)
- 1 spsk. frisk rosmarin eller oregano (jeg brugte rosmarin)
Fremgangsmåde
- Hæld 5 dl vand i en røreskål og tilsæt gæren (vent med de sidste 0,5 dl)
- Tilsæt mel og salt
- Lad det ælte et par minutter i røremaskinen i ca. 10 minutter
- Tilsæt det sidste vand af 2-3 gange og lad det ælte helt ind i dejen i ca. 20 minutter
- Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 30 minutter eller til dobbelt størrelse
- Kom dejen op i en smurt bradepande og sørg for, at den kommer helt ud i siderne (OBS – dejen skal være let flydende)
- Kom olie, salt og rosmarin på toppen af brødet og tryk dine fingre ned i dejen, så der kommer huller
- Sæt en bradepande nederst i ovnen, så du kan sætte en skål med vand når brødet skal ind. Vandet tages ud igen efter 2 minutter
- Bag brødet på 225 º i ca. 30 minutter eller til skorpen er sprød
Velbekomme
Gram pr. portion
61,4
Energi i kcal
121
Protein i gram
4
Kulhydrat i gram
19
Fedt i gram
2,6
Kostfibre i gram
2
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]