Grønne linsedeller med kartoffelrösti og hertil salat med spirer og vandmelon – Vegansk

Her får du en lækker ret med sprøde linsefrikadeller og kartoffelrösti, samt en farverig og let salat.

Tilberedning: 1 time og 45

Mængde: 4 pers.

Ingredienser

Linsedeller:

  • 1 lille løg
  • 2 små fed hvidløg
  • 110 g klargjorte brune (eller hvide) champignon
  • 90 g bagt rød peberfrugt
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 200 g grønne tørrede linser (2,5 dl)
  • 6 dl vand (til kogning
  • 2 spsk. hvedemel (eller kikærtemel)
  • Olivenolie til stegning (regn med 3-5 spsk.)
  • Salt og peber

Kartoffelrösti:

 

  • 700 g skrallede bage kartofler
  • Salt og peber

Grøn salat med spirer og vandmelon:

  • 150 g gourmet salat (fra vores) med frisée radiccihio, rucula og feldsalat
  • 100 g bønnespirer
  • 300 g vandmelon

Hyldeblomstdressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Linsedeller:

  1. Kog de grønne linser i 6 dl vand i 25-30 minutter (eller køb en dåse og dræn den)
  2. Hak løg, hvidløg og champignon helt fint i en foodprocessor eller en minihakker
  3. Varm en pande og svits krydderierne på den tørre pande i ca. 1 minut
  4. Tilsæt 1 spsk. olivenolie og tilsæt så de finhakkede ingredienser på panden sammen med krydderierne og steg det med i 5 minutter under omrøring, så væden fordamper

Bagt peberfrugt:

Del peberfrugten i to og fjern kernerne. Pensel dem med lidt olivenolie og drys lidt oregano over. Læg dem på en bageplade eller rist med bagepapir og pres dem så de bliver flade. Bag dem i 12-15 minutter, eller til skindet er sort, ved 225 grader varmluft. Put de varme peberfrugter i en plasticpose og læg dem i køleskabet i 5-10 minutter, da skindet så er lige til at hive af (kan også spises med skind).

  1. Hæld de stegte ingredienser, de bagte peberfrugter, de kogte linser (på nær ca. 1 dl), mel, salt og peber i en skål og blend dem med en stavblender (tilsæt derefter den sidste dl linser, så der bliver lidt bid i dellerne)
  2. Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  3. Varm en pande op og tilsæt godt med olivenolie (ml. 3-5 spsk.)
  4. Form farsen til flade deller, på størrelse med en håndflade, og steg dem så de har en sprød skorpe ved middelhøj varme
  5. Læg dem på en bageplade eller rist med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter (forhindrer at de ikke er klæge i midten)

Kartoffelrösti:

  1. Skræl bagekartoflerne og kog dem i 15 minutter
  2. Køl dem ned og riv dem efterfølgende på et groft rivejern eller i en foodprocessor
  3. Tilsæt salt og peber til kartoflerne og ælt det sammen til små kager på størrelse med en håndflade
  4. Steg dem i olie i ca. 5-7 min. på hver side

Grøn salat med spirer og vandmelon:

  1. Skyl salat og bønnespirer
  2. Skær vandmelonen i mundrette stykker
  3. Bland det hele sammen i en skål eller et fad sammen med dressingen

Hyldeblomstdressing:

  1. Bland olie, frisk citronsaft og koncentreret hyldeblomstsaft og tilsæt lidt salt og peber
  2. Hæld det hele i salaten

 

 

Velbekomme

 

 

 

Gram pr. portion

484

Energi i kcal

571

Protein i gram

21

Kulhydrat i gram

71

Fedt i gram

20

Kostfibre i gram

9,5

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk