
Grøntsagslasagne med ostesauce
Lækker og sund lasagne fyldt med fibre og nærende vitaminer
Tilberedning: Ca. 1 time inkl. bagetid
Mængde: 5 pers.

Ingredienser
- 10 lasagneplader (fuldkorn)
- 160 g gulerødder
- 230 g kartofler (forekoges i 10 min)
- 2 portobello svampe (ca. 200 g) (skal steges separat)
- 145 g peberfrugt
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 løg (ca. 80 g)
- 80 g forårsløg
- 30 g frisk spinat
- 1 håndfuld persille (ca. 10 g)
- 6 mellemstore tomater (ca. 550 g)
- 1 grønsagsbouillon
- 2 dl vand
- 1 stor tsk. honning
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 laurbærblad
- ½ tsk. tørret chili
- 2 tsk. tørret timian (eller frisk, hvis du har det)
- ½ tsk. gurkemeje
- 2 tsk. chiafrø eller nigellafrø
- Salt og peber
Ostesauce:
- ½ dl mælk
- 50 g revet mozzarella
- 1 spsk. hvedemel
- 15 g smør
- 1 knivspids muskatnød
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Lasagne:
- Klargør alle grøntsagerne og skær dem i mundrette tern
- Pres hvidløg og skær løg og forårsløg i små tern
- Skær portobellosvampene i tern og kom den på en varm pande. Steg dem til der ikke er mere væske i dem, og sæt dem herefter til side
- Varm en stor gryde op med lidt olie og svits gulerødder, peberfrugt, kartofler, løg, forårsløg, hvidløg samt tomater
- Tilsæt vand, bouillon, timian, persille, chili, gurkemeje, laurbærblad, honning, balsamico og chiafrø eller nigellafrø
- Lad det koge indtil det er mørt (der skal gerne være bid i)
- Sluk for varmen og tilsæt til sidst svampe og spinat og smag til med salt og peber
Ostesauce:
- Smelt smørret i en lille gryde og drys forsigtigt melet i, og pisk til den er fast og uden klumper
- Tilsæt ost, muskatnød, salt og peber
- Saucen er klar når osten er helt smeltet
Samling af lasagnen:
- Smør et ovnfast fad med lidt olie eller smør
- Start med at ligge lidt grøntsagssauce i bunden, herefter ostesauce og så lasagneplader
- Gentag til der ikke er mere grøntsags sauce
- Lasagnen skal afsluttes med grøntsagssauce og til sidst ostesaucen
- Tænd ovnen og bag lasagnen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30 minutter, indtil den er gylden på overfladen.
- Lad gerne lasagnen hvile i 5-10 minutter, inden den skæres ud. Så får den tid til at sætte sig og bliver mere skærefast.
Da vi kun er min mand og jeg i husstanden, havde vi mad til 2 dage. Den sidste portion blev lagt i fryseren, som min mand kan få med til frokost på arbejdet
Velbekomme
Gram pr. portion
377
Energi i kcal
321
Protein i gram
13
Kulhydrat i gram
49
Fedt i gram
6,2
Kostfibre i gram
9,6
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]