Grøntsagslasagne med ostesauce

Lækker og sund lasagne fyldt med fibre og nærende vitaminer

Tilberedning: Ca. 1 time inkl. bagetid

Mængde: 5 pers.

Ingredienser

  • 10 lasagneplader (fuldkorn)
  • 160 g gulerødder
  • 230 g kartofler (forekoges i 10 min)
  • 2 portobello svampe (ca. 200 g) (skal steges separat)
  • 145 g peberfrugt
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 løg (ca. 80 g)
  • 80 g forårsløg
  • 30 g frisk spinat
  • 1 håndfuld persille (ca. 10 g)
  • 6 mellemstore tomater (ca. 550 g)
  • 1 grønsagsbouillon
  • 2 dl vand
  • 1 stor tsk. honning
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk. tørret chili
  • 2 tsk. tørret timian (eller frisk, hvis du har det)
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. chiafrø eller nigellafrø
  • Salt og peber

Ostesauce:

  • ½ dl mælk
  • 50 g revet mozzarella
  • 1 spsk. hvedemel
  • 15 g smør
  • 1 knivspids muskatnød
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Lasagne:

  1. Klargør alle grøntsagerne og skær dem i mundrette tern
  2. Pres hvidløg og skær løg og forårsløg i små tern
  3. Skær portobellosvampene i tern og kom den på en varm pande. Steg dem til der ikke er mere væske i dem, og sæt dem herefter til side
  4. Varm en stor gryde op med lidt olie og svits gulerødder, peberfrugt, kartofler, løg, forårsløg, hvidløg samt tomater
  5. Tilsæt vand, bouillon, timian, persille, chili, gurkemeje, laurbærblad, honning, balsamico og chiafrø eller nigellafrø
  6. Lad det koge indtil det er mørt (der skal gerne være bid i)
  7. Sluk for varmen og tilsæt til sidst svampe og spinat og smag til med salt og peber

Ostesauce:

  1. Smelt smørret i en lille gryde og drys forsigtigt melet i, og pisk til den er fast og uden klumper
  2. Tilsæt ost, muskatnød, salt og peber
  3. Saucen er klar når osten er helt smeltet

Samling af lasagnen:

  1. Smør et ovnfast fad med lidt olie eller smør
  2. Start med at ligge lidt grøntsagssauce i bunden, herefter ostesauce og så lasagneplader
  3. Gentag til der ikke er mere grøntsags sauce
  4. Lasagnen skal afsluttes med grøntsagssauce og til sidst ostesaucen
  5. Tænd ovnen og bag lasagnen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30 minutter, indtil den er gylden på overfladen.
  6. Lad gerne lasagnen hvile i 5-10 minutter, inden den skæres ud. Så får den tid til at sætte sig og bliver mere skærefast.

Da vi kun er min mand og jeg i husstanden, havde vi mad til 2 dage. Den sidste portion blev lagt i fryseren, som min mand kan få med til frokost på arbejdet

 

Velbekomme

Gram pr. portion

377

Energi i kcal

321

Protein i gram

13

Kulhydrat i gram

49

Fedt i gram

6,2

Kostfibre i gram

9,6

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk