
Grøntsagstærte
Her har du en lækker grøntsags tærte, som er fedtfattig og smager fantastisk. Dette kan samtidig være en mulighed for, at få ryddet ud i de grøntsager, som måske ikke er helt så spændende mere. Det er selvfølgelig lovligt, at købe en færdigdej, men dejen til denne tærte er virkelig nem både at lave og arbejde med.
Tilberedning: 1 time og 45
Mængde: 4 stk. + 1 ekstra til frokosten i morgen

Ingredienser
Tærtedej:
- 70 g fuldkornsmel
- 80 g grovvalsede havregryn
- 2 spsk. blødt smør
- 1 spsk. rapsolie
- 2 dl vand
Fyld:
- 2 alm. forårsløg
- 1 skalotteløg
- 4 spsk. champignon i skiver
- 3 dl finhakket spinat
- 6 alm. grønne asparges
- 1 stor tomat
- 8 æg, medium
- 1 dl mælk
- 75 g salatost, 16% (smulret)
Fremgangsmåde
Dejen:
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Bland ingredienserne sammen i en skål og ælt det sammen til en fast masse.
- Rul dejen ud mellem bagepapir (det er bare så meget nemmere)
- Fordel den i 4 små tærteforme (ca. 12 cm i diameter)
- Forebages i ovnen i ca. 15 minutter
Fyld:
- Rens grøntsagerne og skær/hak dem i mindre tern og fordel dem ovenpå dejen sammen med ca. halvdelen af osten
- Slå æggene ud, og pisk det sammen med mælken og tilsæt salt og peber
- Hæld æggemassen over tærtebundene
- Læg en tomatskive øverst på tærterne
- Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter
- Drys det sidste ost ovenpå tærterne når de er færdige
Sæsonens råvarer på denne ret:
- Forårsløg
- Champignon
- Asparges, grønne
- Peberfrugt, rød
- Løg
- Spinat
- Tomat
Velbekomme
Gram pr. portion
373
Energi i kcal
292
Protein i gram
18
Kulhydrat i gram
24
Fedt i gram
20
Kostfibre i gram
4
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]