Grove koldhævede boller

Disse koldhævede boller er fantastiske og egner sig både til morgenmad, som flutes til en hovedret eller som en sandwichbolle til madpakken. De er super nemme at lave og så er de samtidig sunde.

Tilberedning: 10 min. + bagetid

Mængde: ca. 10 stk.

Ingredienser

  • 5-6 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 spsk. honning eller sukker
  • 80 g kerner (jeg bruger hvad jeg har, men fx chiafrø, græskarkerner og solsikkekerner)
  • 550 g mel (en blanding af rugmel, fuldkornshvedemel, fuldkornssigtemel eller lignende)
  • 50 g grov valsede havregryn

Fremgangsmåde

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri
  2. Tilsæt salt og honning
  3. Tilsæt kerner
  4. Tilsæt med og havregryn
  5. Rør dejen sammen, så den har en konsistens som en tyk grød
  6. Dæk dejen til med en plasticpose og stil den i køleskabet i min. 8-10 timer og gerne natten over
  7. Sæt ovnen på 225 grader (alm. ovn)
  8. Slå dejen ned med en ske og læg dejen i klatter på en bageplade eller rist beklædt med bagepapir
  9. Bag bollerne i 20 minutter og køl dem af

Jeg laver dejen om eftermiddagen eller aftenen og smider dem i ovnen om morgenen.

Obs – Bollerne kan holde sig i 3-4 dage – de lunes i ovnen de følgende dage, og kan også fryses ned.

 

 

Gram pr. portion

116

Energi i kcal

213

Protein i gram

7,4

Kulhydrat i gram

37,2

Fedt i gram

2,1

Kostfibre i gram

7,2

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk