
Grove koldhævede boller
Disse koldhævede boller er fantastiske og egner sig både til morgenmad, som flutes til en hovedret eller som en sandwichbolle til madpakken. De er super nemme at lave og så er de samtidig sunde.
Tilberedning: 10 min. + bagetid
Mængde: ca. 10 stk.

Ingredienser
- 5-6 dl koldt vand
- 20 g gær
- 1 spsk. groft salt
- 1 spsk. honning eller sukker
- 80 g kerner (jeg bruger hvad jeg har, men fx chiafrø, græskarkerner og solsikkekerner)
- 550 g mel (en blanding af rugmel, fuldkornshvedemel, fuldkornssigtemel eller lignende)
- 50 g grov valsede havregryn
Fremgangsmåde
- Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri
- Tilsæt salt og honning
- Tilsæt kerner
- Tilsæt med og havregryn
- Rør dejen sammen, så den har en konsistens som en tyk grød
- Dæk dejen til med en plasticpose og stil den i køleskabet i min. 8-10 timer og gerne natten over
- Sæt ovnen på 225 grader (alm. ovn)
- Slå dejen ned med en ske og læg dejen i klatter på en bageplade eller rist beklædt med bagepapir
- Bag bollerne i 20 minutter og køl dem af
Jeg laver dejen om eftermiddagen eller aftenen og smider dem i ovnen om morgenen.
Obs – Bollerne kan holde sig i 3-4 dage – de lunes i ovnen de følgende dage, og kan også fryses ned.
Gram pr. portion
116
Energi i kcal
213
Protein i gram
7,4
Kulhydrat i gram
37,2
Fedt i gram
2,1
Kostfibre i gram
7,2
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]