Gullaschsuppe

Dejlig krydret suppe med grøntsager, som varmer på en kølig vinterdag

Tilberedning: 1 time og 20 minutter

Mængde: 5-6 personer

Ingredienser

  • 410 g skært oksekød
  • 1-2 spsk. smør (til stegning)
  • 330 g kartofler i tern
  • 40 g forårsløg
  • 1 løg (ca. 60 g)
  • 1 bladselleri (40 g)
  • 2 peberfrugter (220 g)
  • 1 lille håndfuld basilikum (4 g)
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. tomatpuré (140 g)
  • 1-2 l vand
  • 1 bouillonterning (okse eller grøntsag)
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 knivspids tørret chili (mængde efter lyst og behov)
  • ¼ l madlavningsfløde 8%
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles (kan også bruges med skræl) og skæres i mindre tern
  2. Løget pilles og skæres i tern og forårsløg skæres i stykker på ca. 1 cm
  3. Kødet skæres i mundrette stykker og kommes i en gryde med smør
  4. Når kødet har taget farve tilsættes løg, forårsløg og chili og det hele steges godt sammen
  5. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, basilikum, peberfrugt, bladselleri, paprika, kartofler, vand, bouillon samt salt og peber
  6. Lad suppen koge godt sammen i ca. 40 minutter eller til kartofler og kød er mørt
  7. Tilsæt madlavningsfløden og lad den simre i ca. 5 minutter

Pynt suppen med lidt af det grønne fra forårsløgene inden servering

Velbekomme

Gram pr. portion

761

Energi i kcal

308

Protein i gram

23

Kulhydrat i gram

24

Fedt i gram

12,6

Kostfibre i gram

5,2

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk