
Gullaschsuppe
Dejlig krydret suppe med grøntsager, som varmer på en kølig vinterdag
Tilberedning: 1 time og 20 minutter
Mængde: 5-6 personer

Ingredienser
- 410 g skært oksekød
- 1-2 spsk. smør (til stegning)
- 330 g kartofler i tern
- 40 g forårsløg
- 1 løg (ca. 60 g)
- 1 bladselleri (40 g)
- 2 peberfrugter (220 g)
- 1 lille håndfuld basilikum (4 g)
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 ds. tomatpuré (140 g)
- 1-2 l vand
- 1 bouillonterning (okse eller grøntsag)
- 1 spsk. sød paprika
- 1 knivspids tørret chili (mængde efter lyst og behov)
- ¼ l madlavningsfløde 8%
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrælles (kan også bruges med skræl) og skæres i mindre tern
- Løget pilles og skæres i tern og forårsløg skæres i stykker på ca. 1 cm
- Kødet skæres i mundrette stykker og kommes i en gryde med smør
- Når kødet har taget farve tilsættes løg, forårsløg og chili og det hele steges godt sammen
- Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, basilikum, peberfrugt, bladselleri, paprika, kartofler, vand, bouillon samt salt og peber
- Lad suppen koge godt sammen i ca. 40 minutter eller til kartofler og kød er mørt
- Tilsæt madlavningsfløden og lad den simre i ca. 5 minutter
Pynt suppen med lidt af det grønne fra forårsløgene inden servering
Velbekomme
Gram pr. portion
761
Energi i kcal
308
Protein i gram
23
Kulhydrat i gram
24
Fedt i gram
12,6
Kostfibre i gram
5,2
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]