Hjemmelavet burger

Den er lækker – den er saftig – den er mættende – den er glutenfri – den er FODMAP egnet - Den er simpelthen en lige til at sætte tænderne i

Tilberedning: Ca. 1 time

Mængde: 4 pers.

Ingredienser

Ingredienser bøffer:

  • 800 g hakket oksekød max 10%
  • 4 tsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • 2 tsk. paprika

Ingredienser tomatrelish:

  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 spsk. forårsløg (det grønne fra toppen)
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 3 tsk. hvidvinseddike
  • 4 mellemstore tomater
  • 1 tsk. tomatpuré, koncentreret
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1 rød chili, finhakket og uden sten
  • Salt og peber

Ingredienser på tilbehør til burgeren:

  • 4 store icebergblade
  • 1 håndfuld rucula
  • 2 spsk. salatmayonnaise
  • 4 skiver toastost
  • 4 skiver stegt bacon
  • 4 skiver agurk
  • 4 skiver rød peber

Fremgangsmåde

Forberedelse bøffer:

  1. Bland alle ingredienserne sammen og form 4 bøffer
  2. Tryk bøfferne flade og steg dem på panden eller grillen, til de er rosa i midten
  3. Læg en skive ost på hver af bøfferne de sidste minutter

Forberedelse tomatrelish:

  1. Hak forårsløg og chili meget fint
  2. Steg det i olie indtil de er bløde ca. 3 min.
  3. Tilsæt hvidvinseddike og sirup og lad det simre et par minutter
  4. Tilsæt de 4 hakkede tomater, tomatpuré og persille og lad det koge ind til en tyk konsistens
  5. Smag til med salt og peber

Forberedelse af tilbehør:

  1. Skyl icebergsalaten og rucula godt
  2. Steg baconen sprød på en pande
  3. Skær agurker og peberfrugt i skiver/tern

Sådan samles den skønne burger:

  1. Skær burgerbollen igennem
  2. Læg tomatrelishen på bunden og på toppen en ½ skefuld salatmayonnaise
  3. Læg herefter icebergsalt og rucula ovenpå tomatrelishen og derefter lægge bøffen på
  4. Læg bacon og agurk på bøffen

BUM – Nu har du et saftig og smagsfuldt lækkert måltid – Velbekomme

 

Psst – I stedet for at købe færdiglavede boller, så prøv min version af sandwich- og burgerboller, som du kan finde på hjemmesiden. Jeg lover dig, at det bliver SÅÅÅÅ meget bedre!!!

 

Gram pr. portion

398

Energi i kcal

479

Protein i gram

48

Kulhydrat i gram

7

Fedt i gram

28

Kostfibre i gram

2,3

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk