
Hjemmelavet burger
Den er lækker – den er saftig – den er mættende – den er glutenfri – den er FODMAP egnet - Den er simpelthen en lige til at sætte tænderne i
Tilberedning: Ca. 1 time
Mængde: 4 pers.

Ingredienser
Ingredienser bøffer:
- 800 g hakket oksekød max 10%
- 4 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- 2 tsk. paprika
Ingredienser tomatrelish:
- 2 tsk. olivenolie
- 2 spsk. forårsløg (det grønne fra toppen)
- 2 tsk. ahornsirup
- 3 tsk. hvidvinseddike
- 4 mellemstore tomater
- 1 tsk. tomatpuré, koncentreret
- 2 spsk. hakket persille
- 1 rød chili, finhakket og uden sten
- Salt og peber
Ingredienser på tilbehør til burgeren:
- 4 store icebergblade
- 1 håndfuld rucula
- 2 spsk. salatmayonnaise
- 4 skiver toastost
- 4 skiver stegt bacon
- 4 skiver agurk
- 4 skiver rød peber
Fremgangsmåde
Forberedelse bøffer:
- Bland alle ingredienserne sammen og form 4 bøffer
- Tryk bøfferne flade og steg dem på panden eller grillen, til de er rosa i midten
- Læg en skive ost på hver af bøfferne de sidste minutter
Forberedelse tomatrelish:
- Hak forårsløg og chili meget fint
- Steg det i olie indtil de er bløde ca. 3 min.
- Tilsæt hvidvinseddike og sirup og lad det simre et par minutter
- Tilsæt de 4 hakkede tomater, tomatpuré og persille og lad det koge ind til en tyk konsistens
- Smag til med salt og peber
Forberedelse af tilbehør:
- Skyl icebergsalaten og rucula godt
- Steg baconen sprød på en pande
- Skær agurker og peberfrugt i skiver/tern
Sådan samles den skønne burger:
- Skær burgerbollen igennem
- Læg tomatrelishen på bunden og på toppen en ½ skefuld salatmayonnaise
- Læg herefter icebergsalt og rucula ovenpå tomatrelishen og derefter lægge bøffen på
- Læg bacon og agurk på bøffen
BUM – Nu har du et saftig og smagsfuldt lækkert måltid – Velbekomme
Psst – I stedet for at købe færdiglavede boller, så prøv min version af sandwich- og burgerboller, som du kan finde på hjemmesiden. Jeg lover dig, at det bliver SÅÅÅÅ meget bedre!!!
Gram pr. portion
398
Energi i kcal
479
Protein i gram
48
Kulhydrat i gram
7
Fedt i gram
28
Kostfibre i gram
2,3