
Hjemmelavet græsk pita med kylling, salat og tzatziki
De her pitabrød er, uden lige, de bedste vi har fået - og ja, det tager lidt tid at lave dem, men det er givet SÅÅÅ godt ud. Denne opskrift er med kylling, men de smager også super godt med laks, tun eller en mør bøf, ja mulighederne er mange 😉
Tilberedning: 1 time + hvile- og bagetid 2 1/2 time
Mængde: 5 pers.

Ingredienser
Pitabrød
- 2 dl vand
- 20 g gær
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
- 100 g rugmel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 75 g grahamsmel
- 75 g hvedemel
Kylling og salat
- 3 stk. kyllingbrystfileter
- 30 g rucola
- 100 g iceberg
- 100 g peberfrugt, gul
- 80 g edamame, sojabønner
- 50 g radiser
- 80 g friske asparges, grønne
- 100 g gulerod
- 50 g forårsløg
Grov tzatziki
- 350 g græsk yoghurt 2%
- 250 g agurk
- 1 stk. frisk hvidløg (presset)
- Paprika – efter lyst og behov
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Pitabrød
- I en foodprocessor røres gæren ud i vandet
- Tilsæt sukker, salt og olivenolie og rør det sammen
- Tilsæt mel og rør det godt ind i væsken – sad den køre i 5 min. ved høj hastighed
- Læg dejen i en skål med låg og lad den hæve i 30 min. ved stuetemperatur
- Del dejen i 5 stykker og form dem til kugler
- Læg kuglerne i et fad med lidt olivenolie i bunden
- Sæt fadet i køleskabet i 2 timer
- Efter 2 timer rulles hver dej kugle ud til et fladt rundt pitabrød
- Lad dem hvile i 5 min
- Snit brødene på skrå med bagsiden af en gaffel
- Varm en pande op og pensl den med lidt olivenolie
- Steg pitabrødene et af gangen i ca. 1 min. på hver side
Kylling og salat
- Fjern eventuelle sener og fedt fra kyllingen, og krydr dem men dine favorit krydderier
- Grill brysterne i ovnen eller på have grillen til de har sprød skorpe og er gennemstegte
- Skær salat og grøntsager i mundrette stykker, og anret det i små skåle eller samlet i en stor skål/fad
Grov tzatziki
- Halver agurken på langs, og skrab kernerne ud med en ske
- Skær den i små tern
- Rør yoghurten med hvidløg, salt, peber og paprika
- Tilsæt agurk
Velbekomme
Gram pr. portion
444
Energi i kcal
496
Protein i gram
37
Kulhydrat i gram
53
Fedt i gram
12
Kostfibre i gram
11
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]