Hjemmelavet græsk pita med kylling, salat og tzatziki

De her pitabrød er, uden lige, de bedste vi har fået - og ja, det tager lidt tid at lave dem, men det er givet SÅÅÅ godt ud. Denne opskrift er med kylling, men de smager også super godt med laks, tun eller en mør bøf, ja mulighederne er mange 😉

Tilberedning: 1 time + hvile- og bagetid 2 1/2 time

Mængde: 5 pers.

Ingredienser

Pitabrød

  • 2 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g rugmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • 75 g hvedemel

Kylling og salat

  • 3 stk. kyllingbrystfileter
  • 30 g rucola
  • 100 g iceberg
  • 100 g peberfrugt, gul
  • 80 g edamame, sojabønner
  • 50 g radiser
  • 80 g friske asparges, grønne
  • 100 g gulerod
  • 50 g forårsløg

Grov tzatziki

  • 350 g græsk yoghurt 2%
  • 250 g agurk
  • 1 stk. frisk hvidløg (presset)
  • Paprika – efter lyst og behov
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Pitabrød

  1. I en foodprocessor røres gæren ud i vandet
  2. Tilsæt sukker, salt og olivenolie og rør det sammen
  3. Tilsæt mel og rør det godt ind i væsken – sad den køre i 5 min. ved høj hastighed
  4. Læg dejen i en skål med låg og lad den hæve i 30 min. ved stuetemperatur
  5. Del dejen i 5 stykker og form dem til kugler
  6. Læg kuglerne i et fad med lidt olivenolie i bunden
  7. Sæt fadet i køleskabet i 2 timer
  8. Efter 2 timer rulles hver dej kugle ud til et fladt rundt pitabrød
  9. Lad dem hvile i 5 min
  10. Snit brødene på skrå med bagsiden af en gaffel
  11. Varm en pande op og pensl den med lidt olivenolie
  12. Steg pitabrødene et af gangen i ca. 1 min. på hver side

Kylling og salat

  1. Fjern eventuelle sener og fedt fra kyllingen, og krydr dem men dine favorit krydderier
  2. Grill brysterne i ovnen eller på have grillen til de har sprød skorpe og er gennemstegte
  3. Skær salat og grøntsager i mundrette stykker, og anret det i små skåle eller samlet i en stor skål/fad

Grov tzatziki

  1. Halver agurken på langs, og skrab kernerne ud med en ske
  2. Skær den i små tern
  3. Rør yoghurten med hvidløg, salt, peber og paprika
  4. Tilsæt agurk

 

Velbekomme

Gram pr. portion

444

Energi i kcal

496

Protein i gram

37

Kulhydrat i gram

53

Fedt i gram

12

Kostfibre i gram

11

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk