
Jordbærsalat med asparges og blomkål
Jordbær, asparges, spinat og sukkerærter er i sæson lige nu, så derfor har jeg lavet en lækker salat med sennepdressing, som kan spises alene eller eventuelt sammen med kylling, fisk eller en god bøf
Tilberedning: 30 min.
Mængde: 4 pers.

Ingredienser
Salat:
- 1 lille blomkål (ca. 330 g)
- 50 g frisk babyspinat
- 1 håndfuld persille (ca. 5 g)
- 50 g forårsløg (1 dl)
- 100 g sukkerærter (blancheret et par minutter i kogende vand)
- 200 g frisk nye jordbær
- 8 stk. grønne asparges (100 g)
- 50 g mandler (1 dl)
Sennepdressing:
- 3 spsk. olivenolie
- Skal og saft af en 1/2 usprøjtet citron
- 1 tsk. flydende honning
- 2 tsk. dijonsennep
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Salat:
- Rens blomkålen og hak den fint
- Skyl og tør spinaten og snit den groft (fjern de grove stilke)
- Skyl og hak persillen
- Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver
- Blancher sukkerærterne i et par minutter
- Rens jordbærrene, og skær dem i tynde skiver
- Rist mandlerne gyldne på en tør pande og hak dem groft
- Put jordbærskiverne i salaten og drys mandler på toppen
Sennepdressing:
- Rør olie, finrevet citronskal, citronsaft, honning og sennep sammen og smag til med salt og peber
- Vend dressingen sammen med salaten
Velbekomme
Gram pr. portion
227
Energi i kcal
228
Protein i gram
6
Kulhydrat i gram
12
Fedt i gram
16,5
Kostfibre i gram
5,3
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]