Jordbærsalat med asparges og blomkål

Jordbær, asparges, spinat og sukkerærter er i sæson lige nu, så derfor har jeg lavet en lækker salat med sennepdressing, som kan spises alene eller eventuelt sammen med kylling, fisk eller en god bøf

Tilberedning: 30 min.

Mængde: 4 pers.

Ingredienser

Salat:

  • 1 lille blomkål (ca. 330 g)
  • 50 g frisk babyspinat
  • 1 håndfuld persille (ca. 5 g)
  • 50 g forårsløg (1 dl)
  • 100 g sukkerærter (blancheret et par minutter i kogende vand)
  • 200 g frisk nye jordbær
  • 8 stk. grønne asparges (100 g)
  • 50 g mandler (1 dl)

Sennepdressing:

  • 3 spsk. olivenolie
  • Skal og saft af en 1/2 usprøjtet citron
  • 1 tsk. flydende honning
  • 2 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Salat:

  1. Rens blomkålen og hak den fint
  2. Skyl og tør spinaten og snit den groft (fjern de grove stilke)
  3. Skyl og hak persillen
  4. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver
  5. Blancher sukkerærterne i et par minutter
  6. Rens jordbærrene, og skær dem i tynde skiver
  7. Rist mandlerne gyldne på en tør pande og hak dem groft
  8. Put jordbærskiverne i salaten og drys mandler på toppen

Sennepdressing:

  1. Rør olie, finrevet citronskal, citronsaft, honning og sennep sammen og smag til med salt og peber
  2. Vend dressingen sammen med salaten

Velbekomme

Gram pr. portion

227

Energi i kcal

228

Protein i gram

6

Kulhydrat i gram

12

Fedt i gram

16,5

Kostfibre i gram

5,3

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk