Kartoffel/porresuppe med ekstra grønne sager

Tilberedning: ca. 30 min.

Mængde: 4 prs.

Kartoffel-porresuppe

Ingredienser

  • 650 gram kartofler
  • 300 gram porrer
  • 2 store gulerødder
  • 150 gram broccoli
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 liter vand
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 tsk. tørret timian
  • Bouillon
  • Salt og peber

Pynt:

  • 300 gram bacon i tern
  • Topping af det grønne fra porrerne, der hakkes fint
  • Rød peberfrugt i små tern

Fremgangsmåde

  1. Grøntsagerne skæres i mindre stykker og kommes i en gryde med vand og bouillon. Når suppen er kommet i kog skal den koges i ca. 15-20 minutter eller til grøntsagerne er møre.
  2. Hvis der ønskes en tykkere suppe, så kan noget af suppen hældes fra (og gemmes til en anden gang). Kom herefter salt og peber i suppen og kom den i en blender eller brug en stavblender direkte i gryden og blend suppen til den er glat og blank. Steg bacontern som du bedst kan lide det.
  3. Server suppen pyntet med det grønne fra porrer, 1-2 tsk. bacon og rød peberfrugt.

Gram pr. portion

400

Energi i kcal

439

Protein i gram

21

Kulhydrat i gram

42

Fedt i gram

19

Kostfibre i gram

8

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk