
Kartoffel/porresuppe med ekstra grønne sager
Tilberedning: ca. 30 min.
Mængde: 4 prs.

Ingredienser
- 650 gram kartofler
- 300 gram porrer
- 2 store gulerødder
- 150 gram broccoli
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 liter vand
- 1 dl skummetmælk
- 1 tsk. tørret timian
- Bouillon
- Salt og peber
Pynt:
- 300 gram bacon i tern
- Topping af det grønne fra porrerne, der hakkes fint
- Rød peberfrugt i små tern
Fremgangsmåde
- Grøntsagerne skæres i mindre stykker og kommes i en gryde med vand og bouillon. Når suppen er kommet i kog skal den koges i ca. 15-20 minutter eller til grøntsagerne er møre.
- Hvis der ønskes en tykkere suppe, så kan noget af suppen hældes fra (og gemmes til en anden gang). Kom herefter salt og peber i suppen og kom den i en blender eller brug en stavblender direkte i gryden og blend suppen til den er glat og blank. Steg bacontern som du bedst kan lide det.
- Server suppen pyntet med det grønne fra porrer, 1-2 tsk. bacon og rød peberfrugt.
Gram pr. portion
400
Energi i kcal
439
Protein i gram
21
Kulhydrat i gram
42
Fedt i gram
19
Kostfibre i gram
8
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]