
Kartoffeltærte med spidskålssalat
Lækker og sprød kartoffeltærte og spidskålsalat med pinjekerner. Retten er hurtig at tilberede, især hvis du har en rest kartofler fra dagen før.
Tilberedning: 20 min. + oventid: 25 min.
Mængde: 4 pers.

Ingredienser
Tærte:
- 1 rulle fuldkorns tærtedej
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 350 g kartofler
- 100 g forårsløg (2 dl)
- 1 bundt purløg (ca. 12 g)
- 75 g feta salattern, 5%
- Salt og peber
Salat:
- 40 g pinjekerner
- 475 g spidskål
- 1 stor håndfuld persille (ca. 15 g)
- 5 radiser (50 g)
- 70 g grønne asparges
- 80 g peberfrugt (jeg brugte en gul for at få lidt flere farver ind i salaten)
Dressing:
- 1 spsk. æblecidereddike
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Tærte:
- Tænd ovnen på 180 grader
- Beklæd en tærteform (Ø 26) med bagepapir, og læg dejen i
- Skær overskydende dej væk fra kanten
- Pisk æg og mælk sammen
- Skær kartoflerne i tern
- Rens og hak forårsløg
- Rør kartofler og forårsløg i æggemassen sammen med klippet purløg
- Fordel blandingen oven på den ubagte bund og smuldr fetaen øverst på tærten
Salat:
- Rist pinjekerner let gyldne på en varm tør pande
- Fjern de yderste blade på spidskålen
- Flæk spidskålen og fjern stokken
- Snit kålen i mindre stykker
- Skyl persille og hak den groft
- Rens og skær asparges, peberfrugt i mundrette stykker
- Bland det hele sammen i en skål
Dressing:
- Rør eddike, olie, salt og peber sammen i en lille skål, og vend dressingen i salaten
- Server den sprøde salat sammen med den nybagte tærte
Velbekomme
Gram pr. portion
440
Energi i kcal
607
Protein i gram
21
Kulhydrat i gram
48
Fedt i gram
36
Kostfibre i gram
5,5
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]