Krydret fugl i karrysovs med kål og spicy krydderier

Krydret og sund udgave af den klassiske kylling i karry

Tilberedning: Ca. 2 timer

Mængde: 4 personer

Ingredienser

Ingredienser boullion:

  • 1 kylling, øko
  • Vand
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 persillerod
  • 1 bundt frisk timian (bundet sammen)
  • 3 laurbærblade
  • 150 g knoldselleri
  • 10-12 sorte peberkorn
  • 1 tsk. salt

Ingredienser for karryretten:

  • 2 stk. kyllingebrystfileter
  • 1 løg
  • 1 lille spidskål, ca. 550 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. karry
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 rød chili (skal den ikke være så stræk, så fjern stenene)
  • 100 g gulerod
  • 100 g blomkål
  • 2 spsk. edamame sojabønner
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 dl kokosmælk, light
  • 2 skiver ananas
  • 2 dl hønsebouillon
  • Saften af en halv citron
  • 1 lille håndfuld purløg
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 lille håndfuld mynte
  • 1 lille håndfuld dild
  • 1 lille håndfuld tranebær
  • 200 g kogte brune ris

 

Fremgangsmåde

Forberedelse af bouillon:

  1. Rens kyllingen og skær fedtet fra
  2. Put kyllingen i en stor gryde sammen med grøntsagerne og salt og peber
  3. Lad kyllingen koge i ca. 1 time og lad den trække lidt bagefter
  4. Klip eller skær de 2 brystfileter af (det resterende kød kan gemmes eller fryses ned)
  5. Si suppen gennem et klæde

Forberedelse karryret:

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken/posen
  2. Pil eller skær kyllingen i mindre stykker
  3. Skær løget i tern og kålen i strimler og pres hvidløget
  4. Skær gulerødder og blomkål i mundrette stykker
  5. Steg løg og hvidløg i olien og tilsæt kyllingen sammen med grøntsager, krydderier og ananas i tern
  6. Tilsæt bouillon og saften fra citronen og rør godt rundt
  7. Lad retten simre i små 10 minutter
  8. Tilsæt kokosmælk, tranebær og urter og lad den simre i 5 minutter
  9. Smag til med salt og peber

Anret karryretten sammen med de kogte ris og server eventuelt en lille salat til

Velbekomme

Gram pr. portion

534

Energi i kcal

373

Protein i gram

24

Kulhydrat i gram

39

Fedt i gram

11

Kostfibre i gram

9

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk