
Krydret fugl i karrysovs med kål og spicy krydderier
Krydret og sund udgave af den klassiske kylling i karry
Tilberedning: Ca. 2 timer
Mængde: 4 personer

Ingredienser
Ingredienser boullion:
- 1 kylling, øko
- Vand
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 persillerod
- 1 bundt frisk timian (bundet sammen)
- 3 laurbærblade
- 150 g knoldselleri
- 10-12 sorte peberkorn
- 1 tsk. salt
Ingredienser for karryretten:
- 2 stk. kyllingebrystfileter
- 1 løg
- 1 lille spidskål, ca. 550 g
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. karry
- 2 tsk. stødt gurkemeje
- 1 rød chili (skal den ikke være så stræk, så fjern stenene)
- 100 g gulerod
- 100 g blomkål
- 2 spsk. edamame sojabønner
- 2 tsk. revet ingefær
- 1 spsk. rapsolie
- 2 dl kokosmælk, light
- 2 skiver ananas
- 2 dl hønsebouillon
- Saften af en halv citron
- 1 lille håndfuld purløg
- 1 lille håndfuld persille
- 1 lille håndfuld mynte
- 1 lille håndfuld dild
- 1 lille håndfuld tranebær
- 200 g kogte brune ris
Fremgangsmåde
Forberedelse af bouillon:
- Rens kyllingen og skær fedtet fra
- Put kyllingen i en stor gryde sammen med grøntsagerne og salt og peber
- Lad kyllingen koge i ca. 1 time og lad den trække lidt bagefter
- Klip eller skær de 2 brystfileter af (det resterende kød kan gemmes eller fryses ned)
- Si suppen gennem et klæde
Forberedelse karryret:
- Kog risene efter anvisningen på pakken/posen
- Pil eller skær kyllingen i mindre stykker
- Skær løget i tern og kålen i strimler og pres hvidløget
- Skær gulerødder og blomkål i mundrette stykker
- Steg løg og hvidløg i olien og tilsæt kyllingen sammen med grøntsager, krydderier og ananas i tern
- Tilsæt bouillon og saften fra citronen og rør godt rundt
- Lad retten simre i små 10 minutter
- Tilsæt kokosmælk, tranebær og urter og lad den simre i 5 minutter
- Smag til med salt og peber
Anret karryretten sammen med de kogte ris og server eventuelt en lille salat til
Velbekomme
Gram pr. portion
534
Energi i kcal
373
Protein i gram
24
Kulhydrat i gram
39
Fedt i gram
11
Kostfibre i gram
9
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]