Lasagne med oksekød og en bunke lækre grøntsager

Denne lasagne er virkelig lækker og selvom selve kødsoven skal have god tid, så er den helt bestemt værd at vente på. Vil garantere, at hele familien vil æææælske denne super skønne version!

Tilberedning: Ca. 3 timer inkl. simre- og bagetid

Mængde: 6 pers.

Ingredienser

  • 600 g oksekød max 10%
  • 1 spsk. rapsolie eller olivenolie
  • Ca. 2 dl rødvin
  • 1 fed hvidløg
  • 120 g gulerødder
  • 70 g squash
  • 65 g hakket løg
  • 30 g forårsløg
  • 80 g asparges
  • 60 g bladselleri
  • 50 g peberfrugt (jeg brugte rød, men brug den du selv foretrækker)
  • 70 g blomkålsris
  • 50 g spinat
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • ½ tsk. chilipulver eller 1 frisk chili uden sten
  • Salt og peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. balsamico
  • 3 spsk. soyasovs
  • 3 dl. vand
  • 4 spsk. koncentreret tomatpure
  • 1 grønsagsboullion (jeg brugte Knor fond ”du chef”)
  • 125 g fuldkornspastaplader, økologisk fra Levevis
  • 250 g revet mozzarella 15%, Levevis
  • 1 håndfuld frisk spinat til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skæl, snit og hak alle grøntsagerne
  2. Brun oksekødet i olien i en stor gryde og tilsæt vand og rødvin
  3. Tilsæt alle grøntsagerne
  4. Tilsæt balsamico, vand, hakkede tomater, tomatpure, fond og soyasovs
  5. Tilsæt chili, oregano, timian, salt og peber, men vær varsom med saltet, da soyasovsen også er salt
  6. Tænd ovnen, så den er varm til lasagnen er færdig – almindelig ovn 200 grader eller 180 grader på varmeluft
  7. Lad retten simre i minimum 2 timer eller til meget af væsken er kogt ind
  8. Smør et stort fad med lidt neutral olie
  9. Start med kødsovsen i bunden, herefter pastapladerne og lav 2-3 lag
  10. Sæt fadet midt i ovnen i 20 minutter
  11. Tilsæt revet mozzarella de sidste 5 minutter inden lasagnen er færdig
  12. Pynt lasagnen med frisk spinat

Gram pr. portion

351

Energi i kcal

420

Protein i gram

38

Kulhydrat i gram

25

Fedt i gram

17

Kostfibre i gram

6,4

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk