Mexicansk pandekage med kødsovs

Vi kan rigtig godt lide mexicansk mad og især pandekager med kødsovs. Denne ret er lækkert krydret og smager fantastisk. Krydderiblandingen er lavet til en stor portion, så her er der til mange gange.

Tilberedning: 45 min.

Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 700 g oksekød, ca. 8%
  • 4 stk. corn tortilla wraps
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 spsk. chu chum red chilipaste
  • 300 g spidskål
  • 1 ml peberfrugt (180 g)
  • 1 alm. dåse majs (135 g)
  • 1 ml agurk (285 g)
  • 3 forårsløg – det grønne fra toppen
  • 1 stor gulerod (ca. 145 g)
  • 200 g græsk yoghurt 2%
  • 1 fed hvidløg
  • 120 g revet mozzarella ost, 9%
  • 40 g revet cheddar ost

Krydderimix:

  • 2 spsk. rosen paprika
  • 2 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. cajun
  • 1 spsk. koriander
  • 1 spsk. timian, tørret
  • 1 tsk. peber
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. hvidløgspulver

 

Fremgangsmåde

Kødsovs:

  1. Brun oksekødet i lidt olie
  2. Tilsæt vand og chilipaste
  3. Lad det simre på svag varme indtil det meste af væsken er kogt ind
  4. Tilsæt 1-2 tsk. krydderimix (eller mere hvis du vil have det rigtig stærkt)

Salat og dressing:

  1. Skær alle grøntsagerne i mindre tern
  2. Hæld yoghurten i en skål og tilsæt et presset fed hvidløg

Anretning:

  1. Bland de to revet oste sammen
  2. Fordel kødsovsen i pandekagerne og drys osten over
  3. Fold pandekagerne sammen, så kødsovsen ikke løber ud
  4. Bag pandekagerne i ovnen i ca. 5 minutter på 180º
  5. Server salat og dressingen i en skål ved siden af

Velbekomme

 

Gram pr. portion

638

Energi i kcal

553

Protein i gram

66

Kulhydrat i gram

44

Fedt i gram

30,5

Kostfibre i gram

11

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk