
Mexicansk pandekage med kødsovs
Vi kan rigtig godt lide mexicansk mad og især pandekager med kødsovs. Denne ret er lækkert krydret og smager fantastisk. Krydderiblandingen er lavet til en stor portion, så her er der til mange gange.
Tilberedning: 45 min.
Mængde: 4 pers.

Ingredienser
- 700 g oksekød, ca. 8%
- 4 stk. corn tortilla wraps
- 1 spsk. olie til stegning
- 2 1/2 dl vand
- 1 spsk. chu chum red chilipaste
- 300 g spidskål
- 1 ml peberfrugt (180 g)
- 1 alm. dåse majs (135 g)
- 1 ml agurk (285 g)
- 3 forårsløg – det grønne fra toppen
- 1 stor gulerod (ca. 145 g)
- 200 g græsk yoghurt 2%
- 1 fed hvidløg
- 120 g revet mozzarella ost, 9%
- 40 g revet cheddar ost
Krydderimix:
- 2 spsk. rosen paprika
- 2 spsk. spidskommen
- 2 spsk. cajun
- 1 spsk. koriander
- 1 spsk. timian, tørret
- 1 tsk. peber
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. hvidløgspulver
Fremgangsmåde
Kødsovs:
- Brun oksekødet i lidt olie
- Tilsæt vand og chilipaste
- Lad det simre på svag varme indtil det meste af væsken er kogt ind
- Tilsæt 1-2 tsk. krydderimix (eller mere hvis du vil have det rigtig stærkt)
Salat og dressing:
- Skær alle grøntsagerne i mindre tern
- Hæld yoghurten i en skål og tilsæt et presset fed hvidløg
Anretning:
- Bland de to revet oste sammen
- Fordel kødsovsen i pandekagerne og drys osten over
- Fold pandekagerne sammen, så kødsovsen ikke løber ud
- Bag pandekagerne i ovnen i ca. 5 minutter på 180º
- Server salat og dressingen i en skål ved siden af
Velbekomme
Gram pr. portion
638
Energi i kcal
553
Protein i gram
66
Kulhydrat i gram
44
Fedt i gram
30,5
Kostfibre i gram
11
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]