
Quiche med spinat, porre og kylling
Dette er en super nem tærte, som bare smager vildt godt. Pizzadejen kan købes færdig, men den hjemmelavede udgave er nu bedst. Server gerne tærten sammen med en lækker salat.
Tilberedning: 60 min. + hviletid
Mængde: 4 pers.

Ingredienser
Pizzadej:
- 10 g gær
- 1 ½ dl vand (lillefingervarmt)
- ½ spsk. olivenolie
- ¼ tsk. sukker
- ¼ tsk. groft salt
- 175 g Pizzamel (f.eks. durum eller Tipo 00)
Tærte:
- 250 g Pizzadej
- Ca. 1 tsk. smør til formen
- 175 g porrer
- 100 g frisk spinat
- 100 g rød peber
- 130 g kylling (kogt)
- 3 æg
- 150 g græsk yoghurt 2%
- Salt og peber
- 150 g revet ost max 11%
Fremgangsmåde
Dej:
- Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt olie, sukker, salt og mel
- Ælt dejen blank og smidig
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time
- Del dejen i 2 portioner og rul de 2 dejstykker tyndt ud til 2 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter) – eller rul dejen tyndt ud til 1 pizzabund (ca. 35 cm i diameter).
- Læg pizzabundene på plader med bagepapir og kom fyld på.
- Bag pizzaerne øverst og nederst i ovnen – til bundene er sprøde og fyldet er gyldent.
Bagetid: 15-20 min. ved 225° – varmluft
Tærte:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Beklæd en smurt tærteform med pizzadejen (formen skal være ca. 24 cm i diameter)
- Rens og snit porrer, og kom dem i en sigte sammen med skyllet salat
- Hæld kogende vand over, og lad det dryppe af
- Bland porrer og spinat med kylling og rød peber
- Fordel blandingen i tærteformen
- Pisk æg og yoghurt sammen, og krydr blandingen med salt og peber og bland osten i
- Hæld æggemassen over blandingen, og bag tærten nederst i ovnen i ca. 30 minutter
Gram pr. portion
326
Energi i kcal
429
Protein i gram
34
Kulhydrat i gram
38
Fedt i gram
14
Kostfibre i gram
3,3
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]