
Sommerdessert med friske bær
Dette er en frisk og sundere dessert/kage med bær, chokolade og creme. Den er nem at lave, ser festlig ud og så smager den virklig syndigt....
Tilberedning: ca. 1 time og 15 min. inkl. bagetid
Mængde: 8 personer

Ingredienser
Bund:
- 50 g banan
- 180 g kikærter
- 3 æg
- 100 g dadler
- 3 tsk. mandelessens
- 1 knivspids salt
- 2 tsk. bagepulver
Creme og pynt:
- 50 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
- 1 dl piskefløde
- 4 spsk. skyr (neutral)0
- 0,5 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. akaciehonning
- 250 g bær (ca. 100 g som pynt på kagen og de resterende 150 g serveres som ekstra i en skål)
Fremgangsmåde
Bund:
- Tænd ovnen på 180 g varmluft
- Skyld og dræn kikærterne og hæld dem i en foodprocessor (har du ikke en foodprocessor kan du bruge en stavblender)
- Tilsæt banan, dadler, æg, mandelessens, salt og bagepulver og blend det hele sammen til en homogen masse
- Hæld kagen i en smurt tærteform eller springform på 20 cm i diameter
- Bages på midterste rille i ca. 25 minutter
Creme og pynt:
- Hak chokoladen groft og hæld det over den varme tærte når den kommer ud af ovnen –
- Smør chokoladen ud når den er smeltet, så den dækker kagen
- Skyl bærerne
- Pisk fløde, skyr, honning og vaniljepulver til det bliver en fast creme
- Skyl bærerne
- Fordel cremen ovenpå kagen og pynt med bær
Velbekomme
Gram pr. portion
107
Energi i kcal
169
Protein i gram
4
Kulhydrat i gram
23
Fedt i gram
6
Kostfibre i gram
4
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]