Sommerdessert med friske bær

Dette er en frisk og sundere dessert/kage med bær, chokolade og creme. Den er nem at lave, ser festlig ud og så smager den virklig syndigt....

Tilberedning: ca. 1 time og 15 min. inkl. bagetid

Mængde: 8 personer

Ingredienser

Bund:

  • 50 g banan
  • 180 g kikærter
  • 3 æg
  • 100 g dadler
  • 3 tsk. mandelessens
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk. bagepulver

Creme og pynt:

  • 50 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
  • 1 dl piskefløde
  • 4 spsk. skyr (neutral)0
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 250 g bær (ca. 100 g som pynt på kagen og de resterende 150 g serveres som ekstra i en skål)

Fremgangsmåde

Bund:

  1. Tænd ovnen på 180 g varmluft
  2. Skyld og dræn kikærterne og hæld dem i en foodprocessor (har du ikke en foodprocessor kan du bruge en stavblender)
  3. Tilsæt banan, dadler, æg, mandelessens, salt og bagepulver og blend det hele sammen til en homogen masse
  4. Hæld kagen i en smurt tærteform eller springform på 20 cm i diameter
  5. Bages på midterste rille i ca. 25 minutter

Creme og pynt:

  1. Hak chokoladen groft og hæld det over den varme tærte når den kommer ud af ovnen –
  2. Smør chokoladen ud når den er smeltet, så den dækker kagen
  3. Skyl bærerne
  4. Pisk fløde, skyr, honning og vaniljepulver til det bliver en fast creme
  5. Skyl bærerne
  6. Fordel cremen ovenpå kagen og pynt med bær

 

Velbekomme

 

Gram pr. portion

107

Energi i kcal

169

Protein i gram

4

Kulhydrat i gram

23

Fedt i gram

6

Kostfibre i gram

4

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk