Stegt lange, kartoffelfad med feta og lækker kålsalat

Lange er en torskefisk, der er skøn at skindstege, og så er den lidt mere fast i kødet end en torsk Denne hovedret er fyldt med gode fibre, vitaminer, olier og mineraler og så smager den bare super dejligt

Tilberedning: 45 min.

Mængde: 3 pers.

Ingredienser

Fisk og kartoffelfad:

  • 300 g lange uden ben (eller anden hvid fisk)
  • 500 g kartofler
  • 1 stort løg
  • 1 hvidløg
  • ½ citron i skiver
  • 100 g feta
  • 1-2 spsk. kapers (kan undværes)
  • 2 spsk. olivenolie til kartoffelfadet
  • Smør til stegning af fisken
  • 1 spsk. niagellafrø (kan undlades eller erstattes med f.eks. chiafrø)
  • 1 håndfuld persille (finthakket)

 Purløgsolie:

  • ¼ dl god olivenolie

  • 2 spsk. purløg

Salat med dressing:

  • 100 g rødkål
  • 60 g spidskål
  • 120 g gulerødder
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike
  • Lidt havsalt
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Purløgsolie:

  1. Bland det finthakkede purløg med olivenolien og godt med friskkværnet peber og lad det stå i minimum 30 minutter, så purløgen kan afgive så meget smag som muligt

Lange og kartoffelfad:

  1. Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  2. Skær løg i tynde strimler eller små tern og hak persille og hvidløg fint
  3. Vend kartofler, persille, løg og hvidløg med olien og tilsæt salt, peber og nigellafrø
  4. Kom det i et ovnfastfad og bag det i 25 – 30 min. på 200 grader i almindelig ovn
  5. Tag fadet ud af ovnen og kom smuldret feta oven på kartoflerne og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 12-15 min.
  6. Varm panden op med smør og steg fisken i ca. 4 min. på skinsiden og 3 min. på den anden side

 Salat med dressing:   

  1. Skær spidskål, rødkål og gulerødder i strimler eller tern
  2. Bland sennep, hvidvinseddike, rapsolie, salt og peber sammen og hæld det over salaten

Anretning:

Anret fisken ovenpå kartoffelfadet, hæld purløgsolie oven på fisken og tilsæt lidt kapers og citronskiver på toppen

Vidste du at:

Der i en lange kun er 0,2 g fedt pr. 100 gram

At en lange indeholder både A-vitamin, B1, 2 og 3 vitamin, calcium, jern, krom og selen

Så gå bare ombord med denne herlige fisk

 

Velbekomme

Gram pr. portion

510

Energi i kcal

677

Protein i gram

30,6

Kulhydrat i gram

35,6

Fedt i gram

44,6

Kostfibre i gram

5,6

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk