
Stegt lange, kartoffelfad med feta og lækker kålsalat
Lange er en torskefisk, der er skøn at skindstege, og så er den lidt mere fast i kødet end en torsk Denne hovedret er fyldt med gode fibre, vitaminer, olier og mineraler og så smager den bare super dejligt
Tilberedning: 45 min.
Mængde: 3 pers.

Ingredienser
Fisk og kartoffelfad:
- 300 g lange uden ben (eller anden hvid fisk)
- 500 g kartofler
- 1 stort løg
- 1 hvidløg
- ½ citron i skiver
- 100 g feta
- 1-2 spsk. kapers (kan undværes)
- 2 spsk. olivenolie til kartoffelfadet
- Smør til stegning af fisken
- 1 spsk. niagellafrø (kan undlades eller erstattes med f.eks. chiafrø)
- 1 håndfuld persille (finthakket)
Purløgsolie:
- ¼ dl god olivenolie
- 2 spsk. purløg
Salat med dressing:
- 100 g rødkål
- 60 g spidskål
- 120 g gulerødder
- 1 spsk. dijonsennep
- ½ dl hvidvinseddike
- Lidt havsalt
- 2 spsk. koldpresset rapsolie
- Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
Purløgsolie:
- Bland det finthakkede purløg med olivenolien og godt med friskkværnet peber og lad det stå i minimum 30 minutter, så purløgen kan afgive så meget smag som muligt
Lange og kartoffelfad:
- Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver
- Skær løg i tynde strimler eller små tern og hak persille og hvidløg fint
- Vend kartofler, persille, løg og hvidløg med olien og tilsæt salt, peber og nigellafrø
- Kom det i et ovnfastfad og bag det i 25 – 30 min. på 200 grader i almindelig ovn
- Tag fadet ud af ovnen og kom smuldret feta oven på kartoflerne og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 12-15 min.
- Varm panden op med smør og steg fisken i ca. 4 min. på skinsiden og 3 min. på den anden side
Salat med dressing:
- Skær spidskål, rødkål og gulerødder i strimler eller tern
- Bland sennep, hvidvinseddike, rapsolie, salt og peber sammen og hæld det over salaten
Anretning:
Anret fisken ovenpå kartoffelfadet, hæld purløgsolie oven på fisken og tilsæt lidt kapers og citronskiver på toppen
Vidste du at:
Der i en lange kun er 0,2 g fedt pr. 100 gram
At en lange indeholder både A-vitamin, B1, 2 og 3 vitamin, calcium, jern, krom og selen
Så gå bare ombord med denne herlige fisk
Velbekomme
Gram pr. portion
510
Energi i kcal
677
Protein i gram
30,6
Kulhydrat i gram
35,6
Fedt i gram
44,6
Kostfibre i gram
5,6
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]