
Tomattærte og perlebygsalat med friske grønne asparges
Let og lækker tærte med perlebygsalat. Den passer godt til en buffet, men er også fantastisk som en frokost eller et aftensmåltid. Denne tærte er lavet med en færdigkøbt dej, hvilket er herligt i en travl hverdag, men har du tid og overskud, så er det altid skønt med en hjemmelavet tærtedej.
Tilberedning: 45 min. + ca. 1 time og 15 min. koge- og bagetid
Mængde: 4 pers.

Ingredienser
Tomattærte:
- 1 rulle fuldkornstærtedej
- 80 g frisk spinat
- 2 mellemstore tomater (200 g)
- 100 g feta, 5%
- 1 rødløg i tern
- 3 æg
- 1 tsk. tørret timian
- Salt og peber
- Tærteform, Ø 26
Perlebygsalat:
- 2 dl perlebyg
- 180 g grønne friske asparges
- 2 spsk. olie til stegning
- 35 g frisk spinat
- 1 stor gulerod (130 g)
- 60 g sukkerærter
- 60 g radiser (6 stk.)
- 2 spsk. grøn pesto
- Saft af en 1/2 citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Forberedelse:
- Skyl perlebyggen grundigt i varmt vand (varmt vand modvirker, at det ikke koger over) og kog den i 45-50 minutter
- Når perlebyggen er færdigkogt skal den afdryppe i en sigte og køle ned
- Tænd ovnen på 180º varmluft
- Læg dejen i en smurt form og sørg for at dejen også dækker kanten – fjern overskydende dej og prik huller med en gaffel i bunden af tærten
Tomattærte:
- Skyl spinaten og hak den groft
- Skyl tomaterne og skær dem i skiver
- Hak rødløget i mindre tern
- Hak fetaen i mindre stykker og rør det sammen med æg og spinat i en skål, og krydr det med salt, peber og frisk timian
- Hæld det hele ovenpå tærtendejen og fordel tomater og rødløg ovenpå
- Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til fyldet er fast
Perlebygsalat:
- Skyl aspargesene og knæk den nederste, træede ende af og skær dem i mindre stykker
- Skær gulerod i tern
- I olie på en pande steges gulerods tern i 2 minutter, hvorefter aspargesene tilsættes og steges med i 2 minutter – lad det køle af inden det blandes i salaten
- Skyl og afdryp spinaten, fjern grove stilke og hak spinaten groft
- Vend den kogte perlebyg sammen med pesto og tilføj spinat, radiser, sukkerærter og de stegte asparges og gulerødder
- Smag til med citronsaft, salt og peber
Velbekomme
Gram pr. portion
315
Energi i kcal
555
Protein i gram
21
Kulhydrat i gram
53
Fedt i gram
26
Kostfibre i gram
9,8
[ivory-search id=”1892″ title=”Default Search Form”]