Tomattærte og perlebygsalat med friske grønne asparges

Let og lækker tærte med perlebygsalat. Den passer godt til en buffet, men er også fantastisk som en frokost eller et aftensmåltid. Denne tærte er lavet med en færdigkøbt dej, hvilket er herligt i en travl hverdag, men har du tid og overskud, så er det altid skønt med en hjemmelavet tærtedej.

Tilberedning: 45 min. + ca. 1 time og 15 min. koge- og bagetid

Mængde: 4 pers.

Ingredienser

Tomattærte:

  • 1 rulle fuldkornstærtedej
  • 80 g frisk spinat
  • 2 mellemstore tomater (200 g)
  • 100 g feta, 5%
  • 1 rødløg i tern
  • 3 æg
  • 1 tsk. tørret timian
  • Salt og peber
  • Tærteform, Ø 26

Perlebygsalat:

  • 2 dl perlebyg
  • 180 g grønne friske asparges
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 35 g frisk spinat
  • 1 stor gulerod (130 g)
  • 60 g sukkerærter
  • 60 g radiser (6 stk.)
  • 2 spsk. grøn pesto
  • Saft af en 1/2 citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Forberedelse:

  1. Skyl perlebyggen grundigt i varmt vand (varmt vand modvirker, at det ikke koger over) og kog den i 45-50 minutter
  2. Når perlebyggen er færdigkogt skal den afdryppe i en sigte og køle ned
  3. Tænd ovnen på 180º varmluft
  4. Læg dejen i en smurt form og sørg for at dejen også dækker kanten – fjern overskydende dej og prik huller med en gaffel i bunden af tærten

Tomattærte:

  1. Skyl spinaten og hak den groft
  2. Skyl tomaterne og skær dem i skiver
  3. Hak rødløget i mindre tern
  4. Hak fetaen i mindre stykker og rør det sammen med æg og spinat i en skål, og krydr det med salt, peber og frisk timian
  5. Hæld det hele ovenpå tærtendejen og fordel tomater og rødløg ovenpå
  6. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til fyldet er fast

Perlebygsalat:

  1. Skyl aspargesene og knæk den nederste, træede ende af og skær dem i mindre stykker
  2. Skær gulerod i tern
  3. I olie på en pande steges gulerods tern i 2 minutter, hvorefter aspargesene tilsættes og steges med i 2 minutter – lad det køle af inden det blandes i salaten
  4. Skyl og afdryp spinaten, fjern grove stilke og hak spinaten groft
  5. Vend den kogte perlebyg sammen med pesto og tilføj spinat, radiser, sukkerærter og de stegte asparges og gulerødder
  6. Smag til med citronsaft, salt og peber

Velbekomme

Gram pr. portion

315

Energi i kcal

555

Protein i gram

21

Kulhydrat i gram

53

Fedt i gram

26

Kostfibre i gram

9,8

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk